Район уй-хирĕнче

Районта çĕр улми кăларас ĕç вăраха кайрĕ. Çут çанталăк условийĕсене пула ăна вăхăтра пуçтарса кĕртесси тăсăлса пырать. Çумăр час-часах çуса тăнăран çĕртме сухине те вĕçлеме йывăртарах. Планпа 6000 гектар çĕре сухаламалла пулсан, ăна 3126 гектар (52 процент) çинче кăна пурнăçланă-ха.

Октябрĕн 3-мĕшĕ тĕлне çĕр улмие пурĕ 310 гектар (50,9 процент) çинчен пуçтарса илнĕ. Пĕлтĕр çак кăтарту ку тапхăрта 80 ытла процентпа танлашнă.

Купăста касассипе ĕçсем малалла пыраççĕ. Пахча çимĕçе хальлĕхе 7 гектар çинче кăна каснă. Планпа 155 гектар çинчен пуçтармалла. Ку ĕç Э. Лебедев, С. Волков ертсе пыракан хресчен-фермер хуçалăхĕсенче лайăх йĕркеленĕ.

Кукуруза вырассипе ĕçсем вĕçленнĕ. Ку енĕпе «Новый путь» хуçалăх ăнăçлă ĕçленĕ. Çĕртме сухине те хуçалăх 880 гектар çинче пурнăçланă.

04 октября 2016