Илеме хаклама пĕлни вĕренÿре те пулăшать

Ÿкерчĕкĕсем хăйсен пурнăçĕпе пурăнаççĕ тейĕн, чĕрĕ пек курăнаççĕ. Ураскилт шкулĕнче вĕренекен Вероника Петрова чĕр чунсене, çут çанталăка шурă хут çине илемлĕ сăрăсемпе куçарать.

Шăнкăрав. Урок ларчĕ. Рисовани предметне вĕрентекен Вячеслав Осипов ачасене ирĕклĕ темăпа ÿкерчĕк калăплама ыйтать. Нумай шутласа тăмасть Вероника, сарă, симĕс, хĕрлĕ тĕссемпе кĕрхи вăрман илемне куç умне кăларса илемлĕ ÿкерчĕк тăвать. Вĕрентекен унăн ĕçне пысăк хак парса «Кĕрхи бал» уявне халалланă курава тăратма сĕнет. Пиллĕкмĕш класс хĕрачи килĕшет педагогпа. Вероникăн 3-мĕш класра вĕренекен Кристина йăмăкĕ те аппăшĕ пекех ÿкерме кăмăллать. Пĕр-пĕр уяв тĕлне ăмăртмалла хитре ÿкерчĕксем туса хураççĕ, вĕсене çывăх çыннисене парнелесе савăнтараççĕ.

Илеме мĕн ачаран туйма тата курма пĕлекен хĕрача чечексене те кăмăллать. Вĕсене шурă хут çине ÿкернипе пĕрлех килĕнче те çитĕнтерет: шăварать, çĕрне кăпкалатать, тусанран тасатать. Шкулта тăхтав вăхăтĕнче те чечексенчен уйрăлмасть хĕрача.

Вĕренÿре лайăх паллăсемпе ĕлкĕрсе пыракан Вероника Петрова спортра та палăрать. «Кăçал эпир Кострома облаçĕнчи Буй хулинче иртнĕ ăмăртăва хутшăнтăмăр. Хăвăрт утассипе эпĕ 3-мĕш вырăн йышăнтăм», - хавхаланса каласа парать хĕрача.

Шкул ачи ытларах математика, чăваш тата вырăс чĕлхисене, географи, истори урокĕсене юратса вĕреннине те пытармасть. Вĕренÿпе кану вăхăтне те шайлаштарса пырать. Шкулта иртекен кашни мероприятие хаваспах хутшăнать.

В. НИКИФОРОВА.

07 октября 2016